На першу сторінку

2002 рік

Севастополь. 10 вересня 2002 року. 10-річчя Севастопольського Союзу Українок

Гостями цього свята були: «Просвіта», «Пласт», білоруське, польське і татарське товариства та пластуни з Америки, пл. сен. Ярослав Гайвас, пл. сен. Квітка Бушнель і ст. пл. Таїса Бушнель. Від Пласту прийшли привітати голова СПС ст. пл. Зіна Беланюк і пл. розв. Ірина Топіліна.

Вітання ст. пл. Зіни Беланюк.

Дорогі союзянки!
Хочемо вас привітати з вашим ювілеєм 10-ліття організації. За сім років існування нашої організації ви глибоко увійшли в наші серця, тільки у вас ми бачили опору і підтримку. Завдяки вам ми навчились любити мову та українські традиції. Зразу хочу згадати Красицьку Тамару Дмитрівну, яка допомогла нам зібрати матеріали про екологічне становище в м. Севастополі для творчої зустрічі в Орликіаді в 1996 році в м. Рівне.
Перші мандрівки і перший наш табір “Форос” пройшли завдяки Світлані Василівні Заторській з її багатим досвідом життя серед природи, перші заняття по рятуванню людини в екстремальній ситуації. Це професійний психолог, вона проводила для нас психологічні тренінги, ігри для нашого подальшого розвитку.
Для збільшення знань, які будуть корисні в нашому житті допомагає нам Неля Сиротова, яка працює в українській бібліотеці.
В цьому році на ОВВТ “Дубок Х” нам допомагала професійний лікар-хірург Катерина Миколаївна Мала. На таборі було 60 дітей і всі вони ходили на заняття з першої медичної допомоги. Дуже приємно що завдяки цьому лікарю діти стали більш впевнені в собі, тому що в нашому житті буває різні випадки і більш менш до них ми повинні бути готовими. Катерина Мала кожен день перевіряла наш стан здоров’я. Дякуємо Вам за Ваше терпіння та стійкість.
На чолі цих гарних жінок стоїть Богдана Процак, завдяки якій існує ця організація. Я згадаю слова нашої пластунки пл. розв. Ірини Топіліної, що це справжній “матронат” нашої організації “Пласт”. Завдяки їй ми були в м. Тернополі, у Львові, Яремче. Вона, як може всім допомагає від малих дітей до стареньких бабусь. Коли згадуєш Три головні обов’язки пластунів, я зразу бачу Богдану Процак, тому що вона вірна Богові і Україні, і дуже багато допомагає іншим, живе за Пластовим Законом, тоб то вона ощадна, доброзичлива, любить природу і завжди доброї гадки.
Ми бажаємо вам завжди бути молодою серцем і душею.
Для подальшої вашої роботи пластуни станиці Севастополь бажають всім союзянкам мирного неба над головою, яскравого сонця, здоров’я, терпіння і можливості працювати на Славу Україні. І ми вам будемо в цьому допомагати. А коли наберемося досвіду прийдемо вам на зміну.

До списку акцій 2002 року

«Пласт»—складова великого сайту «Українське життя в Севастополі».
©2006 Автор Микола Владзімірський. Дизайн Валентин Іванов.