На першу сторінку

2003 рік

8 серпня 2003 року. Зустріч з пластунами з Америки. Севастополь.

До Севастополя заходив комфортабельний теплохід “Маршал Рибалко” з іноземними туристами на борту. За ініціативою голови Союзу Українок Богдани Процак була організована зустріч з американцями українського походження та представників української громади м. Севастополя. Серед гостей було багато пластунів з куреня “Чота крилатих”, “Червоної калини”, “Верховинки” і “Перших стеж”. Пластуни Севастополя: голова СПС ст. пл. Зіна Беланюк, пл. розв. Саша Єрмошкіна, пл. прих. Іван Пронтенко познайомились з Ларисою Зелик та Орестою Федуняк, Богданом Михайлівим.

ЧУТТЯ ЄДИНОЇ РОДИНИ

Минулого тижня до Севастополя заходив комфортабельний теплохід "Маршал Рибалко" з іноземними туристами на борту. За ініціативою голови Союзу українок Богдани Процак, яка заздалегідь знала про прибуття групи американців українського походження, з ними була організована зустріч представників української громади міста.
Трансконтинентальна зустріч була дуже щирою з перших же хвилин спілкування.
Поважні гості, серед яких були голова Ради директорів Кредитової кооперативи "Самопоміч" в Нью-Йорку Мирослав Шміґель, президент Українського Народного Союзу Степан Качарай, член контрольної комісії СУА Надія Шміґель, директор Федеральної Кредитової кооперативи в Нью-Йорку Любомир Зелик, проголосили севастопольцям теплі здравиці, послухали українських пісень. Споріднені душею прибулі й українці нашого міста обмінювались як спогадами, так і сподіваннями на щасливу долю України.
Молода співачка Рада Точальна та поет Володимир Проценко познайомили гостей із своєю творчістю. Особливо мене та і гостей вразила юна Сашенька Шандра, яка виконанням пісні "Роде наш красний" виказала і високий естетичний смак, і свої неабиякі здібності.
А на севастопольців вже чекав сюрприз. Українська Федеральна Кредитова кооператива з Нью-Йорку зробила перший суттєвий внесок в побудову храму Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви в Севастополі, пообіцявши приїхати на посвячення храму, матеріально підтримала громадську активність товариства "Просвіта", Союзу українок, Севастопольської станиці НСОУ "Пласт", сайту в Інтернеті http://ukrlife.org "Українське життя в Севастополі".
Пластунів також привітали їх побратими з "Чоти крилатих" з Нью-Йорка та преміювали пластуни з 5-го куреня "Червоної калини" (Нью-Йорк), яких представляв президент Пластової Фундації п. Богдан Михайлів.
В кінці зустрічі хтось із гостей запропонував заспівати для севастопольців "Многая літа". Та співали всі разом. Такий могутній спів я чув вперше.

Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.
м. Севастополь.
«Кримська світлиця» #33, 2003 р.


До списку акцій 2003 року

«Пласт»—складова великого сайту «Українське життя в Севастополі».
©2006 Автор Микола Владзімірський. Дизайн Валентин Іванов.