На першу сторінку

2004 рік

10 травня 2004 року. Меморіал воїнам Шотландського стрілецького полку м. Севастополь.
Біля меморіалу воїнам Шотландського стрілецького полку пластуни допомагали впорядкувати територію. В акції приймали участь ст. пл. прих. Олег Савченко, пл. розв. Саша Єрмошкіна, пл. уч. Саша Гусєва, пл. прих. Ярослав Андріанов, пл. прих. Іван Пронтенко, пл. сен. Богдана Процак, пл. прих. Юля Кара.

ПО ЛЮБОВІ ДО БЛИЖНЬОГО ПІЗНАЮТЬСЯ ХРИСТИЯНИ.

10 травня на Каткартовому пагорбі, що поблизу Севастополя, біля меморіалу воїнам Шотландського стрілецького полку пройшла акція вшанування пам'яті загиблих, у якій взяли участь парафіяни УАПЦ зі своїм священиком отцем Ігорем, громадська організація Союз українок та скаути севастопольського осередку Пласту. З проханням провести акцію вшанування до них звернувся громадянин Англії Норман Х'юз, що вже біля трьох років, проживаючи у Севастополі, досліджує події тих часів та пише книгу.
Сам пан Норман служив офіцером сучасного Шотландського стрілецького полку, а вийшовши у відставку, три роки тому вирушив до Севастополя. Меморіал на честь пам'яті загиблих вояків-англійців звели у Севастополі ще в 1992 році. Кошти Надійшли з Англії, а будівництво організовував дію чий тоді Севастопольський культурно-історичний центр, яким керував В. Б. Іванов. І чи то вже кримські вітри віють так потужно, чи, може, у будівельний матеріал заклали більше піску й зовсім мало цементу, тільки споруда не витримала й 10 років і почала руйнуватися. Руїни приваблювали охочих поживитися і плити благополучно почали розтягувати на дачні ділянки. Хто тепер дасть кошти на відновлення меморіалу - невідомо. Акцією вшанування пам'яті загиблих Норман Х'юз прагне привернути увагу до цієї проблеми як своїх співвітчизників так і громадськість Севастополя.
Отець Ігор, котрий відправив богослужіння біля меморіалу, вважає, що помолитися за душі загиблих — звичайний християнський обов'язок. До того ж на теренах Севастополя за загиблих вояків-англійців з тих буремних часів не була піднесена молитва. «По любові до ближнього пізнаються християни, а сама акція — то добра нагода цю любов засвідчити», — вважає він. Пластуни, віруючі, та члени Союзу українок впорядкували територію біля меморіалу.
Лідія СТЕПКО, власкор «КС».
м. Севастополь.
«Кримська світлиця», 14 травня 2004 року



До списку акцій 2004 року

«Пласт»—складова великого сайту «Українське життя в Севастополі».
©2006 Автор Микола Владзімірський. Дизайн Валентин Іванов.